2011. október 11., kedd

Nincs az a rossz nap...

Kilátás a Grossglockner felé vezető útról
...amit helyre ne hozna egy kis szunyókálás. - mondta egyszer egy bölcs ember, és milyen igaz!
Mai blogbejegyzésemben ha nem is az alvásról, de a pihenésről ejtenék pár szót, mégpedig annak egyik legélvezetesebb formájáról: a nyaralásról. :)

A legkisebbek is élvezték
Ha minden készen áll (bőröndök becsomagolva, úti okmányok előkészítve, élelem és víz az útra, virágok meglocsolva stb. stb.), akkor már indulhatunk is a soha meg nem unható, mindig új élményt nyújtó Ausztriába! Ami ráadásul nincs is messze!
Magyarországon gyönyörű tájak vannak, ez nem kétség, és családommal rendszeresen járunk itthon kirándulni, viszont azért azok az osztrák hegyek, az alpesi illat egészen másféle kikapcsolódást tesz lehetővé. Azon a véleményen vagyok, hogy nagyon is szükség van alkalmasint olyasfajta pihenésre, ami klímaváltozással jár, és nehezebben ér utol a munka, mert én legalábbis így tudok igazán jól felüdülni - bár email klienses BB-t használok, viszont így legalább a sürgős dolgokat azonnal le tudom kezelni.
Vígan folyik a kis patak :)
Tehát 7-8 óra utazás után már ott is találtuk magunkat egy idilli osztrák falucskában a Grossglockner közelében, innen csillagtúráztunk miden nap. Volt némi szintkülönbség az egyes túrák során, amit sikerült 10 kiló "súlyfelesleggel", Balázskával magamra kötve, időnként 4 éves Gergő fiamat a hátamra véve abszolválnom.
Grossglocknerről röviden annyit, hogy Ausztria legmagasabb csúcsa a maga 3798 m-es magasságával, és ezen a honlapon minden továbbit meg lehet Róla tudni. Igen, Róla: ez a csúcs annyira tiszteletet parancsolóan magasodik az ember fölé, hogy mindenképp nagy kezdőbetűt érdemel.
Kis csapatunk egy része + a ló
Hihetetlenül jó időnk volt: 2500 m-en rövid ujjúban, szandálban rohangáltunk, meg is kapott a nap minket. Érdekes, hogy nappal a sziklák akár 80 fokosra is felhevülhetnek, míg éjjel mínuszba is csúszhat a hőmérséklet, tehát közel sivatagi az éghajlat abból a szempontból, hogy a kőzetnek irtózatos hőmérséklet-ingadozásokat kell kiállnia, nem beszélve a lavinákról, gleccserekről.
Puha takaró...
Ausztria nem csak a téli sport szerelmeseinek szép, és nem csak télen. :) Bátran ajánlom kisgyerekeseknek, és olyanoknak is, akiknek amúgy nem kenyerük a hegymászás. Ausztria egy olyan ország, ahol mindenki megtalálhatja a számításait, ha kikapcsolódni, pihenni, felüdülni vágyik.
Sajnálta, hogy elmentünk
Élmény lehet ott lakni
Háttérben a Grossglockner, előtérben a hódítók
Kristálytiszta tó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése